Världens Största Segelbåt

måndag, 27 juli, 2015 av Camilla Thulin

På vår sedvanliga lilla båttur med badbåten igår, träffade vi på världens största privata segelbåt, den mytomspunna The Maltese Falcon, 88 meter lång, 12,6 meter bred och 3 roterande master, båten är byggd 2006 av Perni varvet. Inköps summan var 150 miljoner dollar. Båten beställde av riskkapitalisten Tom Perkins, som sedan sålde den vidare för 100 miljoner dollar till den grekiska miljadärskan Elena Ambrosiadou, en stenrik matematiker, ursprungligen från Thessaloniki. Det makalösa skeppet hade ankrat upp mellan vid vår badö och lilla badvik, för att senare gå in och lägga sig för ankar i Yalikavaks vik, utanför marinan. The Maltese Falcon har även en hemsida, tryck här. Om någon är sugen går den att chartra för c:a 360.000€ i veckan. Förra sommaren chartrade Petter och Gunhild Stordalen skeppet i en månad och gjorde den grekiska arkipelagen. Detta är vardagsmat här i Yali. Förra året var Abrahamovich här med sin mega yacht Eclipse. Även  hans andra super yacht Luna, låg för ankar i viken, men som numer tillhör den Azerbajdzjanske billionären Akhmedov. Nog finns det pengar i världen alltid, dock något snedfördelade. Varenda megarik grek borde idag gå in och stötta sitt lidande folk, kanske gångjärnen i portmonnän är så rostiga att den ej går att öppna, det verkar så iallafall. Dock finns det ju förnämlig olivolja i Grekland, som kan pigga upp de mest rostiga instrument. Jag har själv provat, rengjorde en hel verktygslådas mer eller mindre sönderrostade verktyg med olivolja, de blev som nya…….
image
image
image
image
image

Kommentera