Barnfria flighter?

måndag, 27 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Jag har bekanta som tycker att det borde finnas barnfria flighter. Jag kan förstå tanken, men håller inte med. Jag tycker barn skall få vara med i de flesta sammanhang, hur ska de annars bli socialt kompetenta? Självklart finns det stunder då barn ska lämnas hemma (eller bort) och den listan kan göras lång. Familjen som jag idag satt bredvid på flighten Paris-Stockholm hade gärna fått dumpa sina ungar nån annanstans, för attans vad de skrek. Alltså skrek till varandra, istället för att prata. Deras gap gjorde det omöjligt att vare sig läsa eller slumra (fast Kim sov som vanligt som en stock i sin väska framför mina fötter) än mindre tänka. Och tror ni föräldrarna sade nåt? Nej. De lätt guldklimparna hållas. Pappan till gaphalsarna hade för övrigt en egen lösning på ljudeländet: han stoppade ett par öronproppar i de egna hörselgångarna. Alltså. Ursäkta. Hur korkat får man bete sig? Just idag hade jag också önskat mig en barnfri flight. Och visst, jag kunde sagt nåt. Men jag har vant mig vid att den andra granntanten tar hand om dylikt. Hehe. Och hade jag själv höjt rösten hade Kim vaknat på en nanosekund och velat lägga sig i det hela. Vad tycker du? Barnfria flighter eller ej?Kommentera