Zeki Müren

lördag, 25 juli, 2015 av Camilla Thulin

Bodrum första shoppingmall har ärat ett av Turkiets nationalhelgon, Zeki Müren – 1931 – 1996 – med en mycket fin och smakfull utställning. Dessvärre finns det ingen engelsk text, vilket är trist. Vi är många utanför Turkiet, som dyrkar den gode Zeki. Under sin 45 åriga artistkarriär hann han med mycket. Han både skrev poesi och musik, målade, skådespelade och underhöll. Var dessutom en pionjär i den turkiska gayvärlden. Man kan även besöka hans hem i Bodrum, precis ovanför nattklubben Halikarnassos, mycket intressant, har givetvis varit där, men det var många år sedan. Är du i Bodrum och har några minuter över, ta dig till Oasis och besök denna pärla till utställning. Bilder säger ofta mer än 1000 ord. Denna modiga Man och begåvade konstnär är värd att hylla hela tiden, isynnerhet inför den kommande Prideveckan. Gå in på You Tube och sök Zeki Müren, så kommer du att få uppleva ett artisteri, du aldrig tidigare skådat!

image
image
image
image
image
image
image
image

Kommentera