Katternas Paradis

torsdag, 23 juli, 2015 av Camilla Thulin

Jag är ju besatt av djur man kan kommunicera med. Våra egna katter är helt fenomenala på att uttrycka vad de vill och tycker. De kommer även när man ropar. De uppför sig mer som hundar. Vår grannfru, den kända sångerskan Selda Bagçan tog med sig sina 15 katter ner till Yali. Katterna, de flesta av sorten Van, en fridlyst turkisk katt, som ej får lämna landet, precis som den magnifika Kangal hunden från Sivas provinsen i Anatolien. Seldas Vankatterna lever numer i det fria till oktober, innan den stora transporten till Istanbul går. Dessa vita, vackra kissar med ögon vackra, som de dyraste ädelstenar, sitter och speja här och där i grönskan. Ibland kan den största hanen ligga ute på vår gång  på morgonkvisten. De är skygga, så jag kan dessvärre inte klappa dem, med det gör ingenting, vi har ju trots allt de mest fantastiska kissarna Sten, Stina, Mini och utekatt Ludde, som jag misstänker är en turkish angoracat någonstans. Den turkiska katten är magnifik, turkishangora och vankatten.

image
image
image
image

En klassisk Kangal, gillar också katter.
image
Kangal tiken ställer gärna upp som mamma till övergivna lamm.
image

Turkish angoracat

Kommentera