Min (nya) höstgarderob

tisdag, 21 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Om lite mindre än en vecka bär det av till Stockholm, och där väntar ett non-stop arbetsschema som varar…ja, året ut. För att hösten skall fungera så planerar jag redan nu min höst- och vintergarderob. När allt rasslar igång kommer jag inte hinna med att besöka någon affär. Ni som läser min blogg vet att min garderob inte är stor, och framförallt innehåller den många trotjänare med massor av år på nacken. Men i höst behöver det göras lite uppdateringar. Uppfräschningen av höstgarderoben påbörjade jag redan under förra Stockholmsvändan. Tvättade upp kära gamla kashmirtröjor. Sorterade bort gamla strumpor (ner i skoputslådan). Slängde uttjänta underkläder. Slängde gammal baddräkt – och köpte ny. Bar iväg ett par urtvättade skjortor till Emmaus (vill inte slänga) och langade in gamla uttjänta trikåtröjor under diskbänken, de får leva vidare som trasor.

Vad garderoben behöver är lite nya underkläder och framförallt ett par stövlar. Och så skall jag låta sy upp en klänning hos min hovleverantör: Ateljé Camilla Thulin. Svart smalspårig manchester och guldfärgat fodertyg är redan inköpt, samt knappar i mörkbrunt. Skall be att få en ”kopia” på klänningen Georgia (bilden).

S0C8247_GEORGIA_SVART_PRASTKRAGE

 

Följande plagg nedan är redan inköpta, ett par byxor och en topp från Stella McCartney. Ser inte mycket ut för världen, men byxorna är ursköna – går att ha till både gympaskor och flotta höga klackar. Och toppen har en intressant ringning som gör smycken överflödiga. Två enkla plagg helt i min smak. Byxorna kan jag ha till alla mina kashmirtröjor, och den nya toppen. Och toppen passar också till mina befintliga svarta pennkjolar. Att kunna kombinera nya plagg med gamla är A och O för en välfungerande garderob. 36563659vr_11_f

37710291ss_11_f

Sedan behöver jag faktiskt en pyjamas, min gamla slet jag sönder så den kasserades tidigt i år. Minns inte vad jag sovit i sedan dess. Ingenting kanske. Eller jo, nån granntantsklänning (sorry,men jag har i hela mitt liv sovit i slinkiga vintageklänningar) ibland en gammal stor vit herrskjorta. Men nu skall jag nog satsa på en sådan här klassiker, bara att slänga på kappan och gå ute med hunden…

580033_in_pp

Underkläder behöver det ösas på med. En ny body från Wolford, tyvärr har min gamla älsklingsmodell med v-ringad front gått ur sortimentet, men jag tänker våga prova den rundringade. Sedan behövs det ett par höga trosor och en ny behå. Kanske dessa från Dolce & Gabbana…nä, det blir för dyrt. Men jag gillar modellen. Och trosan med inbyggd höfthållare är fin, ett trevligt plagg för oss som egentligen hatar strumpbyxor, men ett tu tre måste ha strumpor under kjolen.

618049_in_pp

587391_in_pp

587392_in_pp

496576_in_pp

Den stora investeringen som sedan måste göras, det är ett par nya stövlar. Mina gamla Acne Pistols har jag slitit sönder. Och det tog många år. Så ur perspektivet kostnad/använd gång blev de inte dyra. Är lite intresserad av ett par nya svarat lite klumpiga stövlar från Acne, tror att valet landar på dem. Kanske. Är också sugen på ett par i mocka från Yves Saint Laurent. Men mocka går ju inte att ha i Sverige, inte tillräckligt torrt.

1EQ146-900_B_485_1

211729_1

Ja, det här såg ju vare sig särskilt färgglatt eller roligt ut. Men sådan är min garderob: svart och enkel. Och alltid en långsiktig investering.

 

Kommentera