Litteratur på Taket

tisdag, 21 juli, 2015 av Camilla Thulin

Denna sommar har jag inte läst, så mycket som jag hoppats på. Förmodligen för det har varit mycket annat kul att pyssla med. Idag har jag iallafall unnat mig en eftermiddag på taket tillsammans med Stina, som legat och latat sig i skuggan. Innan jag reste fick jag Augustvinnaren, Kristina Sandbergs triologi om Maj av min mamma. Så nu har jag påbörjat första delen ”Att Föda Ett Barn”. En underbar bok om ett traditionellt kvinnoöde. Mamma, som är 85 år, berättade att hon hela tiden blev så förbannad då hon läste böckerna, vilket är underbart. Härligt när litteraturen engagerar och ger upphov till tankar och diskussioner, isynnerhet om kvinnans position. Efter 100 sidor, vill jag absolut läsa de tre böckerna om Maj Från pärm till pärm.
image
image
image
image

Kommentera