En karl i duschen

tisdag, 21 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

piscine-pontoise-i-paris

Imorse kom jag så äntligen iväg till simhallen igen. Kan verkligen rekommendera ett besök på något av Paris simhallar, om man vill krydda sitt Parisbesök med lite vardagskänsla. Tänk dock på detta: på franska simhallar delar man dusch med varandra. Män, kvinnor och barn duschar gemensamt. Det innebär att man klär om i en badhytt, till badkläder, och sedan går och duschar. I badkläderna. Aldrig naken. Inte ens efter den klorerade simturen. Vande mig förvånansvärt snabbt vid att i ”min” simhall vid Rue Lobineu gång efter annan stå armbåge mot armbåge med en helt främmande karl i duschen, som ogenerat löddrade in sitt kön under badbyxorna. Men, alla bad erbjuder inte denna franska unisexmodell. Det privata badet Piscine Pontoise stoltserar med att man har herr- respektive damdusch. Och dit styrde jag stegen idag. Då fotografering är förbjuden (TACK för det) så har jag snott bilden på nätet. Badet ligger i 5e vid Maubert Mutualité, och är verkligen värt ett besök. Och badet var idag faktiskt nästan lika folktomt som på bilden, vi var kanske tio personer som simmade längd efter längd i olika tempon. På torsdag blir det ett återbesök, för nu gäller det som granntanten säger: röra på fläsket och stärka sig inför en hård höst.

Kommentera