Böcker och vin i samma butik

måndag, 20 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

När vi flyttade till 6e arrondissementet för sådär femton år sedan fanns en bokhandel i varenda hörn. Nu har antalet decimerats, näthandeln har slagit ut dem, vilket är synd, för hur trevligt och stimulerande är det inte att strosa runt i en bokhandel! För att inte tala om känslan förknippad med att bära hem en ny bok. Den katolska kyrkans bokhandel vid Place Saint-Sulpice håller dock ställningarna. Och man säljer långt ifrån enbart böcker om tro, hopp och religion – här finns precis ALL annan litteratur också. Från guideböcker och modelitteratur till klassiker och nyutkomna romaner. Samt vin! Det vita finns till och med på kylning. Naturligtvis kommer vinet från olika kloster.Helt underbar inställning tycker jag, två av livets goda stimulerande ting under ett och samma tak.

Kommentera