Ljuvlig Tystnad

söndag, 19 juli, 2015 av Camilla Thulin

Morgonstund har guld i mund, det är ett uttryck som passar här i Bodrum.
Allt är underbart lugnt, de enda man hör är syrsornas härliga konsert. Havet är spegelblankt och solen håller sig lugn och fin. Alla i viken sover, efter en kväll i festivitetens tecken, Bayram. Själv har jag ägnat mig åt lite kattvård och gjort en linssallad. Vår lunch består numer av bön eller linssallad. En underskattad rätt. Jag tycker att det är så gott, så en portion om dagen är ett måste. De svartögda bönorna får ligga i blöt i 7h och gröna linser i en timme och koktiden i saltat vatten och någon passande krydda – lagerblad, timjan eller varför inte en sked provencalsk kryddblandning – ungefär densamma 45 minuter. Min sallad innehåller sedan finhackad gullök, finhackad bladpersilja, hackad basilika om det finns och en god vinegrette, mängd efter smak.
Mycket enkelt och supergott. Håller dessutom i kylen i flera dagar. Detta ska bli mina luncher i höst.
image
image

Kommentera