Bolognese och aprikossoppa

lördag, 18 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Idag blev vi sugna på en bolognese. Många goda rätter (långt ifrån alla förstås) vilar på en viktig ingrediens: tid. Något många idag har ont om. Tyvärr. Och en bolognese, den kräver verkligen sin tid. Minst 1 1/5 timme bör den puttra. Gärna 2. Min bolognese blir sig rätt lik från gång till annan. Idag fräste jag 2 morötter + 2 gula lökar + 7 selleristjälkar + 3 vitlöksklyftor – allt finhackat – i 0.5 dl olivolja. I med 350 g köttfärs. Fräs. I med 3 msk tomatpuré och 1 kartong krossad (ej smaksatt gudbevars!!!) tomat. Krydda med timjan, rosmarin, oregano och basilika. Salta och peppra. Tillsätt ett par nypor socker. Sedan i med ungefär 1/2 liter vatten och 2 kycklingbuljongtärningar. Vid det här laget skall bolognesen mer se ut som en soppa, än som en sås. Låt sedan härligheten puttra ihop minst 1 1/5 timme. Smaka av och servera till valfri pasta. MEN … Faktum är att jag inte vet hur det kommer att gå med dagens bolognese. När jag hunnit till soppstadiet gick strömmen i hela kvarteret. Ingen spis! Vi får kanske nöja oss med efterrättssoppan – som jag gjort på torkade aprikoser.

Kommentera