Present från granntanten

måndag, 13 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Min morgonritual i Stockholm inbegriper ett bad med kaffet på badkarskanten. Imorse upptäckte jag dock att mitt badskum som jag favoriserar just nu var slut, Bocage från Lancôme. Vad göra? Rotade lite och fann en liten ask med aromatisk olja i. En present från den andra granntanten, inköpt på hennes resa till Indien med Ellos för vilka hon skapat en kollektion. Oljan är baserad på nejlika, och efter en snabb googling har jag förstått att nejlika har mängder av goda egenskaper. En del kände jag till, som blodtryckssänkande och hostdämpande (tugga på en nejlika och hela munnen blir bedövad). Nu har några droppar åkt i badet. Får se om det skänker arbetsdagen någon särskild känsla. Nu: mot kontoret på Kulturhuset Stadsteatern.

Kommentera