Turkiska Mattips

söndag, 5 juli, 2015 av Camilla Thulin

Jag vill gärna dela med mig av mina turkiska väninnors matbloggar, Asli Mutlu och Oya Emerk, www.oyascuisine.com. Båda är lättöverskådliga och dessutom på engelska. Oya är en av turkiets mest framstående matbloggerskor, hon vinner priser, är med i televisionen och far runt och allmänt inspirerar. Asli har lång erfarenhet som kock. Nu ägnar hon sig mest åt sin härligt bohemiska restaurang, Erenler Sofrasi, vilken ligger på en åker strax utanför Ortakent. Där är det middagar året runt och cookingklasses. Asli har främst konsentrerat sig på medelhavsregionens fantastiska grönsaker. Ni som var med på Granntantsresan till Bodrum vet hur trevligt det var. Båda damernas tips är utmärkta. Oya har en mängd råd och dåd om vad man ska tänka på innan köksäventyret börjar, väl värda att läsa igenom. Klicka på namn, så ska ni komma rakt in i härligheten och Oya hemsida får man gå till.

image
Madame Asli visar upp ett riktigt bra vitt turkisk vin.
image
image

Madame Oya, hemma på altanen.

Kommentera