Solnedgång i Gümüşlük

lördag, 4 juli, 2015 av Camilla Thulin

Igår var det dags att besöka den lilla pittoreska f.d. fiskebyn Gümüşlük, för att dinera med svenska vänner som bor i kroken. Här har man bevarat och värnat den enkla lantliga charmen, till skillnad från marinan i Yalikavak, som mer liknar en stor shoppingmall i Dubai. Restaurangerna trängs utmed  stranden, vissa har t.o.m. bord på stranden, allt mycket smakfullt gjort. Alla har samlat sig till ett gemensamt koncept, ingen sticker ut på ett fult sätt, vilket är ytterst vilsamt. Bakom restaurangstråket slingrar en liten söt hantverksgata, med en kul mix av små fina butiker. En by väl värd att besöka i solnedgången. Vi åt en god middag på restaurang Beach, som ligger lång bort till vänster och avslutade natten med ett glas hos hippa Mimosa, som ligger längst ut till höger.
image
image
image
image
image
image
image

Kommentera