Skitresa till London

onsdag, 1 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Jösses vilken mardröm. När Eurostartåget nådde tunneln under Engelska Kanalen tog det tvärstopp pga illegal strejk vid tunneln. De missnöjda protesterade genom att tutta eld på bildäck. Efter att tåget stått stilla i en dryg timme, i solgass och avstängd AC, fick vi besked att vi inte skulle kunna ta oss till London. Och så började tåget backa mot Paris. I Lille tog det tvärstopp igen. Efter några timmars stillastående sköt tåget fart igen. 7.5 timme senare klev jag av i London. Ett ilandsproblem visserligen. Med på tåget fanns trötta barn och så en stackars karl i rullstol som trott att han inte skulle behöva gå på toa under resan – eftersom den i vanliga fall bara tar drygt 2 timmar. Ja jösses sicken cirkus. 

Men nu är jag incheckad på bedagade Hotel Gainsborough vid South Kensington. Rummet har ett gigantiskt badkar, firade ankomsten med ett svalkande bad.

Idag väntar en lång arbetsdag, som avslutas med en tågresa hem till Paris. Bävar.Kommentera