Merguez och chokladmousse

lördag, 27 juni, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Tidig eftermiddag känner jag att en paus från modevisningarna är nödvändigt. Har sett för många shorts. Måste hinna reflektera och analysera också, samt skriva på min rapport. Samt koppla av. Det sista gör jag genom att laga mat. Fast idag tröt fantasin när jag skulle tänka ut en middagsmeny. Men så här blir det: couscoussallad, grillade merguez, vitlökssås, tomatsallad och slutligen chokladmousse med hallon. 

Chokladmoussen gör du så här: vispa 3 äggvitor stenhårt – ha i några flingor salt så går det lätt, smält 70g choklad i vattenbad, ta av chokladen och rör ner dina tre äggulor. Vänd i äggvitan i chokladen. Klart. Häll upp i skålar och ställ i kylen. Toppa med nåt om du vill. 

Couscoussalladen är en rätt jag ofta nödlagade när barnen bodde hemma, och det plötsligt dök upp tre kamrater extra till middagen som i ett nafs behövde drygas ut. Då kunde lite röd lök och nån trött morot få utgöra färgklickar i couscousen som alltid finns i skafferiet och som ju bara tar nån minut att få klar. Och frysta brödbitar blev till gyllengula bruschettas toppade med lite burktonfisk. Idag blir det grillad zucchini, morot och gul paprika i salladen. Och så gräslök.

Vitlöksåsen är ihoprörd creme fraiche och färskost som kryddats med hackad vitlök, salt, peppar och lite citron.

Merguezkorvarna har jag gudskelov köpt färdiga. I stekskyn som blir över har jag i lite harissa, för den som vill hotta upp middagen. Och det vill gärna maken.

Kommentera