Ny Restaurang

onsdag, 24 juni, 2015 av Camilla Thulin

Det öppnas ständigt nya mer eller mindre bra krogar här i byn. Hoppet att tjäna pengar på korkade turister tar aldrig slut. Man försöker modernisera sig på ett slags västerländskt sätt, som inte är kul, ser mest billigt ut. Köksambitionen är lika med noll, turister har ju ändå ingen koll. Därför är vi ofta tråkiga i vårt resturangval här i Yali,  stammlokusen är de få ställen, som är öppna året runt och befolkas av turkar. Är du turistig och har taskig mat måste du stänga under lågsäsong. På rekommendation från vår nya kulinariska väninna Oya besökte vi därför det nya etablissemanget Restaurant Ege, den absolut bästa enligt henne. En tvåvånings krog utmed kommunalkajen med fiskebåtar, vi har noterat att något varit pågång där under våren. Stilen är grekisk, från inredning till musik, lite vågat. Maten var superb, nya smaker, snyggt upplagt, gott vin från Trakien, väldigt vänligt, trevligt och prisbilden är högst relevant. Ett ställe med en något annorlunda och genomtänkt vision, som vi verkligen kan rekommendera till er som tar er en sväng till vår by under Bodrum besöket.
image
image

Bläckfisk Carpaccio
image
Kockens köfte, inlindad I yufka/filodeg och sedan grillad
image
Köksingången
image

Kommentera