Triennalen i Milano

torsdag, 18 juni, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Triennalen i Milano bjuder i år på den matiga roliga utställningen ARTS & FOOD. Massor av bra konst, fantastiska rekonstruktioner av gamla barer, matsalar och Jacques Tati utopier blandas med kokbokshistoria, popkonst, kritisk fotorealism och nördiga samlingar (1700 pepparströare….). Och vem har skrivit en essä i katalogen, om inte vår väninna och gästpenna Charlotte Birnbaum. Hurra! Efteråt var vi så hungriga att vi skyndade oss till nyöppnade Pescetto, på Via Alessandro Volta 9, metro: Moskova. Pescetto har ett suveränt koncept. Framför fiskdisken pekar man ut vad man vill äta, och hur man vill ha det tillagat. Valet görs med ett glas prosecco i hand, som man bjuds på. Jag valde ceviche följt av grillad bläckfisk och ugnsbakad endive. Maken valde räkor sauterade i vitlök, olivolja och spansk peppar följt av grillad svärdfisk. Kim fick omedelbums en skål vatten. Lyx! Idag packar vi ihop oss och flyger hem till Paris. 

Kommentera