Villa Rotonda

söndag, 14 juni, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Efter några minuter med lokalbuss 8 och en nätt promenad var vi så framme vid Palladios berömda Villa Rotonda. Vilken byggnad! Vilken utsikt! Och insikt: vad hände med byggnadskonsten, och arkitektkåren? Med det menar jag inte att allt behöver eller ska se ut som förr, men det fanns ett skönhetstänkande – som försvunnit. Kvällen bjöd sedan på en helt annan upplevelse. Gripande. På Piazza Signora höll statspolisen en kväll till minne av domare Falcone vars bil sprängdes av maffian för 23 år sedan, med fem mördade som (ett) resultat. Igår samlades den italienska statliga polisen i Vicenza, för att stärka sig själva och italienarna i kampen mot maffian. Inför kvällen hade varenda brunnslock i staden svetsats igen. Man känner sin fiende. Och nu lämnar vi Vicenza för Milano. Kim har redan packat.

Kommentera