Pasta på rester

måndag, 1 juni, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Lever enligt devisen: inget ätbart får slängas. Så vad göra med prosciutto crudon som blivit lite för hård för att ätas solokvist? Jo, den får åka ner i en pastarätt gjord så här: en hackad gul lök mjukstekes i olivolja. Lägg åt sidan. Tre små tärnade förkokta morötter fräses i olivolja (på slutet i sällskap med hackad vitlök). Lägg ihop med löken. Bacontärningar stekes. Lägg ihop med lökblandningen. Fräs den upphackade skinkan. Lägg ihop med lökblandningen. Stek lite svamp. Häll lök- skink/baconblandningen över svampen. Salta, peppra. Tillsätt creme fraiche, torkad dragon och dijonsenap. Smaka av. Mer vitlök? Mer dragon? Var försiktig med saltet dock, om skinkan är salt. Serveras med penne och en rå äggula samt parmesan. Till dessert blir det persika och kvällspromenad. Promenad före också, för den delen. Soligt och skönt.Kommentera