Vi måste tänka om!

tisdag, 19 maj, 2015 av Camilla Thulin

image
Vad är problemet? Detta omslag provocerar mig just, nu 2015. Hur kommer det sig att intelligenta, normalutbildade kvinnor av alla sorter både skriver, läser, publicerar och köper detta. Bantning, ät rätt, baka, träna, yoga, minibikini, visa och massera muttan, bli nunna, osv….Budskapet är så plågsamt dubbelt, vad vill man, vad är syftet? Vill man kvinnans väl eller ve? Varför jag undrar är, när jag talar/maaler med kvinnor från 35 – 80 år – grupper på 10 – 500 personer, blir alla så glada, förvånade och upplyfta av mitt mantra – alla duger oavsett ålder, kön, etnicitet och sexualitet, men det finns dock ett krux, du måste vara vänlig och ödmjuk, inför dina medkvinnor, sluta hagga dig om väninnans långa hår, långa naglar, höga klackar och mängder av smink och andra traditionella kvinnliga attribut. De manliga är tyvärr inte mer riktiga, eftersom vi varken får mannens upphöjdhet eller fördelar.

Kommentera