Turkiskt Vin

fredag, 15 maj, 2015 av Camilla Thulin

Igår eftermiddag bar det av till en mycket speciell vingård på västra Bodrum, Selia Artisanal Farming. Den ägs och drivs av en kvinna, som odlar Zinfandel och gör två röda tunga helt naturliga viner och provar sig fram med en kraftig rosé. De röda vinerna är otrologt goda och torra, påminner lite om Amarone. Ett vackert ställe på en slänt. Hon gör även marmelader, olivolja för sallad, getost och odlar små fina jordgubbar. Hon bor ovanför sin vackra vinkällare, vilken hon byggt själv, som f.d. byggnadsingenjör. Här i Turkiet finns det många driftiga damer, men hon är den enda kvinnan, som både odlar vinstockar och gör sitt vin själv. Medan vinet tillverkas och lagras på fat, lyssnar den ädla drycken på klassisk musik, vars ljudvågor, sägs stimulera  processen. Vi granntanter hade en otroligt trevlig eftermiddag middag tillsammans med min väninna Asli, som är vår matmamma här i Bodrum. Tänk att Karina och jag får träffa så många nya, spännande intressant andra granntanter, som väljer att resa med oss. På denna tur reste alla var för sig, vilket är häftigt, för plötsligt uppstår nya samtal, om gemensamma intressen. Följ med oss nästa gång vi drar någonstans, vart vet vi inte riktigt ännu.
image

Vår Vinmakerska och väninnan kocken Asli.
image
image
image
image
image
image
image
image

Kommentera