Undvik Kavaj

onsdag, 6 maj, 2015 av Camilla Thulin

Så här tokigt brukar  det se ut på nyheterna i TV. Skickliga kvinnliga nyhetsreportrar är tvungna att sitta i det genuina herrplagget kavaj, som sällan är skurna för kvinnor med byst och midja. Kavajen passar utmärkt för kvinnor med en mer slank rak kroppsform. Titta på hur slagen står ut från kroppen, det ser verkligen trist ut, isynnerhet med den fina spetstoppen under. Dessutom stramar den i midjan. Varför inte välja en dräktjacka om man absolut vill ha herrlook på damer. Dräktjacka är ofta skuren för kvinnokroppen. Tittar man på CNN och BBC kan man se kvinnliga nyhetsankare i en diskret jumper, som sitter bra. Fördelen med det är att man inte fokuserar på hur personen ifråga är klädd, utan vad hon säger. Mitt tips om du vill ha kavaj är att sätt dig på en stol framför spegeln och se hur slagen beter sig och hur det stramar i midjan. Jag önskar att man tog hänsyn till hur kroppen som kläs ser ut istället för vad konventionen säger. Den känner vi ju redan, att man blir mer respekterad om man klär ut sig till en man istället för en kvinna. Kanske är det dags att ändra på det….

image

Kommentera