Loppisfynd

tisdag, 28 april, 2015 av Camilla Thulin

Har precis bytt telefon, slet ut den andra. I söndags gick jag förbi en gårdsloppis utanför Hammarbykanalen på Slöddermalmsidan. Är inte mycket för dessa loppisar, eftersom det som saluförs är billigt skitsamma från HM, KappAhl, utslitet och småsunkigt. Det var annat för 30 år sedan, då det vimlade av fina gamla saker värda att spara på. Men, så vid det sista bordet skymtade den liten papplåda med textiler. Såg ett underbart  broderi, veckade upp en underbar duk, funderade snabbt om jag skulle ha råd..frågade om priset, 20 kronor. Du får 100 sade jag, eftersom det var vad jag hade på fickan. Då fick jag en 3m lång rutig, vit damastduk på köpet, som passade vårt bord perfekt. Jag är så glad för min underbara duk, den ska få ingå i ett nytt bokprojekt.

image

image
image

image

Kommentera