Inverterat Kvinnoförakt

lördag, 25 april, 2015 av Camilla Thulin

Det förvånar mig att en av landets stora aftontidningar Expressen nämner kvinnor, som kopplas ihop med kända män benämns med förnamn och mannen vid efternamn. Skumt att just Expressen, som ägs av familjen Bonnier. En familj, som fostrat många starka, begåvade kvinnor, som Jeanette, Charlotte, Martina och Eva. Familjen har även lyckats gifta in även en hel del smarta, självförsörjande kvinnor. Har man inte mer respekt för vuxna kvinnor, eller blev det bara fel? Kanske är det så att kvinnor byter ju efternamn stup i kvarten, så det är enklare att kalla henne vid förnamn, isynnerhet om det är lite ovanligt. Jag skulle inte reagera om båda parterna kallades vid förnamn eller efternamn. Idioti, som borde ses över. Återigen, mannen har högre status och bör benämnas vid efternamn, så att man blandar ihop honom med andra med samma förnamn.  Kvinnan är ju bara ett simpelt bihang med låg status och rang. Personligen brukar jag kalla mina väninnor vid efternamn, typ Stödan/Stödberg, för då vet alla vilken av alla Annikor jag känner, jag menar, samma med Holtan/Holtblad, själv kallas jag Tullan eller Tulle av goda vänner. Blir alltid lika konfunderad då någon ringer och bara säger sitt förnamn, om det inte är en röst jag talar ofta med. Själv presenterar jag mig alltid med både för och efternamn, vi är många, som heter Camilla.

image

Kommentera