Modefestival dag 2

fredag, 24 april, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Det är inte alls svårt att förstå att Hyères vid 1800-talets senare hälft var en rekteationsort på modet. Klimatet är ljuvligt, utsikten över medelhav å ena sidan och berg å andra sidan, hänförande. Husen och de grandiosa villorna vittnar om glansdagar. Här och där har den gamla elegansen fått patinan som sällskap. Vilket gör Hyères till en sympatisl stad. Passerade nyss ett hus där Joseph Conrad bott 1874.

Vid gårdagens invigning invigningstalade borgmästaren som om han vore (spirituell) doktor i ämnet. Älskar Frankrike för detta! Att modet är kultur. Blev för övrigt själv intervjuad av utländsk press, om mitt uppdrag som Modechef på Kulturhuset Stadsteatern. Trevligt att vara på andra sidan, att bli intervjuad istället för att intervjua. Och som gammal skribent är följande erfarenheten inte så tokig att ha i bagaget när man ombeds lägga ut orden: det finns inget off-the-record. 

Idag står seminarier och utställningar på programmet. Och så ansluter en chefskollega från Stockholm nu vid lunch. Det blir trevligt med sällskap. 

Kommentera