Sovit gott på Côte d’Azur

torsdag, 23 april, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Vaknar utvilad. Den lilla lägenheten jag hyrt har allt man kan önska sig. Inklusive hemmagjord apelsinmarmelad kokad av värdinnan. Avvek dock inte från min näringskorrekta frukost, utan nöjde mig med kaffet. Åt för övrigt så stadig middag på finkrog igår, att jag fortfarande känner mig mätt. 

Lokalbussresan igår fyllde mig med ett stråk av förtvivlan. På ena sidan alperna och bergsväggen som piloten valde som slutdestination för sitt självmord inklusive mord på sina kollegor, och 150 passagerare. På andra sidan medelhavet, en brottsplats och grav skapad av cyniska människosmugglare. Läste att Läkare utan gränser kommer finnas på havet med ett båtsjukhus med plats för 400 personer. Gott så. Stöd dem gärna! Det gör jag.

Min vardag är dock helt bekymmersfri. Vilken livslyx! Tur att jag föddes där jag föddes. Idag invigs modefestivalen med pompa och ståt. Fast nu på förmiddagen måste lite praktiska saker fixas, som inköp av mer kaffe, toapapper, lite frukt och en flaska vin. 

Kommentera