Jobb Fokus

onsdag, 22 april, 2015 av Camilla Thulin

Tyvärr räcker inte min tid till allt jag borde göra. Mitt fokus denna vecka är och har varit våra 3 fantastiska teater och musikaluppsättningar. Logistiken i showerna ska fastställas, budgetar måste läggas och analyseras, så att vi inte går back, vilket är enkelt då man vill att våra kunder ska få det bästa. Här kommer erfarenheten in och den vet exakt vad man ska banta på i teaterkostym kontra privatkostym. Det man kan torska på är fööööör många arbetstimmar och finlir, som endast hör hemma i vårt finskrädderi. Det innebär att superklistret, som tål maskintvätt åker fram, vilket gör arbetet på 1h istället för handsömnadens 35h. Detta arbetssätt tallar varken på det visuella eller hållbarheten, bara två olika sätt att arbeta. En stor klänning, som kostar 50.000 från ateljén, skräddermässigt sydd enligt konstens alla regler, har inget att göra på en teaterscen, den är alldeles för fragil. Scenens kläder ska vara dubblerade med bomull och ha rejäla sömsmåner, så att de kan tas ib och ut. Fållar ska masinsys, så att man ej fastnar med klacken och river upp den delikata handsydda fållen. Blixtlåsen ska vara grova, så att de plötsligt inte går sönder. Applikationer måste klistras och stenar limmas, dessa metoder är otänkbara i vårt klänningsskrädderi. Alltså två helt olika arbetssätt och det är min uppgift at se till att formen följs annars blir ebben o kassan större än vad som är tänkt. Mellan teaterlogistik måste räkningar betalas, kvittoredovisningar för varje separat projekt iordningställas, fakturor skrivas, påminnelser söndas till kunder, som ej öppnat plånboken av en eller annan anledning. Vår-16 kollektionen måste färdigställas och höst -15 produceras. Ingen rast ingen ro och däremellan ska jag hinna ägna mig åt Musse, hemmet och åt de få väninnor jag har. Synd att dygnet inte har 10h till, för då skulle jag sova lite mer.

image

image
image

image

image
Lunchmat för en hel vecka, stor kyckling på 2,5 kg, som gått ute med apelsin och japansk soya och smör och en klassisk potatisgratäng med tjockgrädde. Rejäl arbetarmat, som jag står mig på till sen kväll, eftersom hemgång från jobbet inte är förrän 20-21.

Kommentera