Dardel i Malmö.

tisdag, 14 april, 2015 av Camilla Thulin

Ett Malmötips är att omedelbart bege sig till Moderna Museet/f.d Rooseum och se Dardel utställningen. Otroligt snyggt hängd på väggar i vackra knallfärger. Verken kommer verkligen fram med en häftig väggfärg. Vita väggar känns rätt trist. En fin utställning med många kända verk och en del udda varor. Blev dock förvånad över museets skumma text om den svarta Diana i djungeln, man delade inte det som man uttryckte sig, det stereotypiska uttrycket. Omvänd rasism, vad i helvete är det för fel att vara svart? Det skulle se tramsigt och töntigt ut med en vit Diana i djungeln. På den tiden hade väl ingen vit tant ens vågat sig in bland elefanter, giraffer, apor och ormar. Ibland går det för långt i det politiskt korrekta lilla duktiga landet lagom.
image

image

image

image
image

image

image

imageimage

image

image
image

Kommentera