Lugnet före Stormen

måndag, 6 april, 2015 av Camilla Thulin

Tog mig en långpromenad ner till byn på sen eftermiddag. Knapprandet på tangenterna gör ju att man får ryggskott, som genast måste motas bort. Här i Yalikavak är det sydlig storm, det vinerbi trädkronorna och tegelpannor fladdrar iväg. Är förtjust att promenera utmed havet i storm, den sydliga vinden är ganska härlig om man jämför med nordan, som är iskall, även på sommaren. Vårt samhälle förbereder sig på sommargästerna. Det snickras, bankas, renoveras och fräschas upp i varje hörna. Det ser lite öde och ledset ut, men om en månad prunkar hela byn. Hotel Kivanç där vår Granntants resa är lagd, ser väldigt fint och fräscht ut, med toppläge och häftigaste utsikten rakt ut i det Egeiska Havet. Min promenad gick till Carrefour, för att köpa lite sallad, kycklinglever till katterna och nytt te. Dagens middag blir hemgjorda gnocchi med kyckling i apelsinsås. Ska passa på att göra gnocchi här för potatisen är himelskt god.

image

image

image
image

image

image

image
image

image

image

image
image

image

image

Kommentera