Enkel fiskgryta

måndag, 6 april, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Ingen av oss här hemma är särskilt piggelin. Så matlagningen får inte bli för komplicerad. Idag blir det en fiskgryta på man-tager-vad-man-haver från rotfruktslådan, och lite nyinköp från frys- och grönsaksdisken. Svettar tärnade morötter och potatis samt strimlad purjo och en skivad vitlök i olivolja. Kryddar med torkad chili, timjan, fänkålsfrön och gurkmeja. Saltar och pepprar. Häller på hemgjord fiskfond. Låter puttra i 15-20 min. Har i den halvtinade tärnade torsken som fått bada i lite citronsaft. Slänger i färsk spenat och skalade räkor. Serverar ihop med en klick hemmakörd majonnäs som jag gör på rumsvarma (viktigt) ingredienser. I en behållare knäcker jag ett ägg, tillsätter 1 tsk dijonsenap och 1/2 tsk vinäger. I med stavmixern, droppar i 1 dl rapsolja. Smakar av med salt och vitpeppar. Klämmer i en vitlöksklyfta, och vips blev det en aioli.

Kommentera