Cashmiretvätt

lördag, 28 mars, 2015 av Camilla Thulin

Kan inte låta bli att dela med mig av mitt cashmire/ull tvätt tips. Rådet är ju vanligt vis att man ska tvätta för hand i två tvättvatten med efterföljande två sköljvatten. Ett jobbigt, sunkigt sätt att tvätta maskingjorda ullvaror. Rundstick och andra handgjorda varor tvättar jag uteslutande för hand, dock sällan, eftersom de får hänga på balkongen efter användning. Tvätta ull och cashmire så här: in med dem i maskinen, ställ in program ull/handtvätt, flytande tvättmedel – Lidl eller Woolite – och sköljmedel. Tvätten är kort, kanske 25 minuter. Sedan ska ull/cashmire plaggen in i torktumlaren på högsta temepratur och tumlas i c:a 2 minuter. Då är plaggen nästan torra och fluffiga. In med dem i torkrum, eller ute i det egna rummet på en galje. Jag har aldrig misslyckats med detta knep. Jag har lärt mig det av en 10 år äldre kvinna, som bara bär cashmire av den yppersta kvaliteten. Hade därför ingen anledning att tvivla på hennes råd, provade på en gång, dock med ett slitet plagg, resultatet blev oklanderligt. Idag blev mina gamla fina cashmire halsdukar från Anna Holtblad och ett koftset från svenska Davida.

image

Kommentera