Lanvin, YSL & Fornasetti.

tisdag, 24 mars, 2015 av Karina Ericsson WärnTog buss 63 till högra stranden och den stora retrospektiven med Lanvin. Fantastiska skapelser. Dock lite stökig utställningsarkitektur som ställde sig i vägen för de befintliga rummen, vilka är salar i ett palats. Synd. Fortsatte sedan till utställningen på Fondation Pierre Bergé & Yves Saint Laurent som presenterar en kollektion från 1971. Från skisser till plagg och omvärldens reaktioner. Kollektionen var av Yves döpt till Libération och inspirerad av 1940-talets ockupationsår. Kritiken var dock inte nådig. ”Var fanns elegansen? Det här såg ju ut att komma från en loppis!”. I folkmun blev kollektionen omdöpt till Scandale. Idag är kollektionen modehistoria, inte minst för att detta var första gången retromodet gjorde entré. Avslutade min utställningsronda med fantastiska Fornasetti på Musée d’art Decoratifs.Kommentera