Äktenskap på franska

måndag, 23 mars, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Äter lunch på en liten asiat vid Mabillon. Det är så varmt att jag sitter ute, med en spanande Kim vid fötterna. Bakom min rygg sitter en kvinna och pratar oavbrutet med ett sällskap jag inte heller ser. Pladderkvarnen är väldigt upphetsad. Och inte undra på. Hon berättar om hur hon får betalt av en man i sitt hus för att hålla ett öga på mannens hustru. Mannen (som är gallerist) är förstås otrogen med en, enligt pladderkvarnen, charmant kvinna från Marseille. Det lustiga är att även den av pladderkvarnen bevakade hustrun (som har en psykologimottagning), också betalar pladderkvarnen. För att hålla ett öga på maken. Naturligtvis är hustrun också otrogen, med ”en liten ung godisbit”. Pladderkvarnen tar nu in ett glas champagne. Det lär hon ju ha råd med.Kommentera