Söndagspyssel i Paris

söndag, 22 mars, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Morgnarna är min bästa skrivstund. Då tänker jag som klarast och har lätt för att formulera mig. Härom morgonen vaknade jag vid fem med en känsla av att ha glömt bort något. Mycket riktigt. Min idol Lotta Lewenhaupt hade bett om ett idiotsäkert stiltips att publicera i sin kommande bok. Och det där hade jag glömt, tills stiltipset helt enkelt formulerade sig som en pratbubbla inne i huvudet, knackade på och väckte mig. Fick sedan höra av Lotta Lewenhaupt att mitt stiltips var väldigt besläktat med det som vett-och-etikett gudinnan Magdalena Ribbing levererat. Det kändes väldigt bra.

Morgonens skrivövningar har bestått av en mejlkonversation med den andra granntanten, och så leverans av lite utkast om ditt å datt till jobbet. Sedan blev det promenad med Kim och maken till tidnings- och brödbutiken. Kylan och giftmolnet ruvar över Paris. Det är folktomt. Vad det innebär för dagens val i Frankrike – att inga är ute och köar framför valurnorna – det får vi se sent i afton. Fram tills dess ägnar jag mig åt tidningsläsning och tedrickande.

Kommentera