Fram med Symaskinen

tisdag, 10 mars, 2015 av Camilla Thulin

Plockade fram min gamla begagnade Bernina efter middagen. Hade några klänningar med mig hem, som måste läggas ner, i mitt fall, kantas med snedremsa, eftersom jag vill maxi länga dem. En super enkel ekvation, som alla kan göra. Det är bara att sprätta upp den upplagda fållen, vika en snedremsa runt den råa kanten, stoppa in den i maskinen och zigzaga fast den med halv zigzag i storlek. Det viktiga är sedan att man ångstryker bort vikkant och stryker på den nya fållen – snedslån med ullvärme. Lätt som en plätt och kjolen blir som ny. Hatar för korta kjolar, eller meslånga kjolar. Jag tycker att det känns mest modernt med längd under knät, isynnerhet om det är en vid kjol, då ska den vara ännu längre. Muttkort är en annan variant, som är snyggt, fint på punktanter, unga tjejer och 75 åriga damer kan det vara riktigt coolt. Har även iklätt mig rollen som tomte idag. Fick mina fina tomtedräkter jag beställt från good old Buttericks, givetvis ämnade för Julfilmen.
image
image
image
image

Kommentera