Kvinnodagen

måndag, 9 mars, 2015 av Camilla Thulin

Kvinnodagen är alltid lika intressant och ledsam. Vad har hänt, inte så mycket. Jämlikhet kan bara infinna sig då lika lön för likvärdiga arbeten införs och dit har vi inte kommit ännu, fast frågan varit uppe sedan slutet av 60-talet. Varför är industriarbete finare än vård och skola – vi vet ju svaret, eller hur? Däremot har man lyckats lura i oss kvinnor att se ut som traditionella män och ha traditionellt manliga intressen, vilket inte gynnar någon. I min värld är det ett genuint fiasko, eftersom alla kvinnor som väljer att närma sig den traditionella mannen på alla håll och kanter, varken får högre status eller mer betalt. Det är nog dags att tänka bort det ytliga tänket. Som kvinna är det ok att klä ut sig till man och ha traditionellt manliga intressen. En man som klär ut sig till en traditionell kvinna och virkar har givetvis lägst status i samhället, eftersom han klär ut sig till en traditionell kvinna och samtidigt ägnar sig åt traditionellt kvinnohantverk. Den manliga transvestiten har t.o.m. lägre status än en homosexuell man, vilka tackolov börjar få lite mer status. I min värld fattar jag ingenting av dessa bissarra fördomar, lika lön vore det bästa. Konklutionen är ju givetvis att kvinnan fortfarande i vårt ”demokratiska” land är lika med noll, trots att vi klär oss i herrkläder, spelar hockey och fotboll, högre löner får vi inte och de sämsta träningstiderna, eftersom gubbarna ska till jobbet tidigt…..
image
Kommunals alla tanter, skillnaden kanske är ansiktshår, fetma och slips …hehehe. På med klänning och kjol – det gör skillnad, fråga de manliga transorna, som tur är, är de kvinnliga transorna dolda, eftersom mannen står högre i kurs, vilket är mycket ok. Nästa intressanta fenomen är att man kallar mig – ibland – författare, vilket känns helt jävla galet, jag är ingen man, jag är och vill vara kvinna, därför är jag författarinna. Skådespelaren Margaretha Krook låter ju inte klokt i mina öron, kan hon inte få fortsätta att vara skådespelerska. Det är som om det mest naturliga är att vara man, allt annat är skräp, kvinnor, barn och htbq kamrater – ganska många. Jag tror inte att modellen att utrota det klassiskt feminina är modellen, det känns för ytligt. Låt människor få blomma oavsett kön och samtidigt få anständiga löner. Och tillsist, vi ska inte glömma bort att alla klär ut sig och vill vara någon annan. Inga babies föds med kostym eller klänning, det är traditionen dom får avgöra. Man skulle kunna tro att den bästa kostymeringen för en arbtadande kvinna är att bära kjol eller klänningm

Kommentera