Rätt kläder

torsdag, 5 mars, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Kring den egna garderoben har många ett komplicerat förhållande. Det har inte jag. Jag varken orkar eller har tid att ha problem med kläderna. Det finns så mycket annat som jag måste fokusera på.

Därmed inte sagt att jag struntar i vad jag har på mig. Långt ifrån, Jag är den första att erkänna att jag är en snobb, Kvalitet är A och O. Liksom snittet. Jag hyser också en stor förkärlek till det som räknas som lätt avantgardistiskt, samt det klassiska. Och det här går finfint att kombinera.

Just nu består min garderob av följande: svarta jerseybyxor och svart pennkjol i likadan jersey från svenska Randolph, ett par svarta vida byxor från Rodebjer, ett antal svarta trikåtoppar från Camilla Thulin, svarta underkläder och strumpor från Wolford, gympaskor från Adidas, svarta Tabi-boots från Maison Martin Margiela, en v-ringad herrkashmirtröja från Loro Piana, en svart collegetröja från Acne, en svart storskjorta från Acne och en mycket speciell skjorta från Minna Palmqvist, en skulptural tröja från Ann-Sofie Back. Allt det här går att kombinera. Hottar upp med olika stora smycken från Marni. Bär alltid rött läppstift. Och till vintern har jag antingen min svarta fårskinnspäls, eller som nu när det blivi en aningens varmare, en svart enkel tantkappa i fin ull från Italien. Dock tänker jag just nu på vårens kappa. Kappor är ett väldigt viktigt plagg. Har man bara en snygg kappa på sig kan man gå ut i pyjamas (det gör jag faktiskt rätt ofta). Det lutar åt en Burberry trenchcoat….får se. Viktigast är förstås att sköta kläderna. Har ägnat en liten stund åt strykning nu på morgonen, Och nu är det dags för ett nytt maratonpass på Paris Modevecka.Kommentera