Slösa vs spara

måndag, 2 mars, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Idag ägnar jag hela dagen åt vad jag kallar kontorsjobb. Redigerar texter till höstens kostymdrama. Börjar bena ut detaljerna i en budget för samma utställningsproduktion. När det gäller budget arbetar jag som en gammal husmor med nycklar i snöre runt midjan. Man har vad man har, och gör inte av med ett öre mer. Punkt slut. Under mina år i kulturvärlden har jag tyvärr inte stött på en endaste man (jo okej, undantag finns..min nuvarande chef till exempel) som inte nästan satt en ära i att överskrida budget. Och när väl övertrasseringen är där, vad händer då? Jo då har ibland huvudmannen blivit så imponerad av att det blev så dyrt (och stort) att man hivat fram mer pengar. En kultur jag ogillar starkt. Tar paus för hundpromenader, bra för både huvud och kropp. I Luxembourgträdgården anas våren.   

Kommentera