Filmeri

söndag, 1 mars, 2015 av Camilla Thulin

Helgen har rusat iväg, som vanligt. Jag har blandat jobb, tvättstuga och middagsbjudningar här hemma. Har precis påbörjat arbetet som kostymör för Helena Bergströms nya Julfilm. Ett roligt och meningsfullt manus, som slutar lyckligt. Allt utspelar sig en Julafton i en familj. 14 aktörer är med, bl.a Robert Gustafsson, Maria Lundqvist och Helena själv. Jag har kostymerat Helena många gånger, bl.a i Under Solen och den underbara Gossip med alla sköna damer. Därför är det alltid lika roligt att besöka Helena och Colins produktionskontor Sweetwater, för där hänger affischerna på filmerna och gamla minnen poppar upp. Idag träffade jag fina Rakel Wärmländer (jobbade med henne för över 10 år sedan, då vi kostymerade TV-serien Cleo), för lite måttagning, gjorde kostymlistor och började genomsöka nätet. Imorgon börjar skådisarna rulla in och på tisdag är det träff med alla i villan där filmen ska spelas in.Det ska bli kul att träffa gamla och nya kamrater, se sammanhanget och helheten. Sedan är det bara att fokusera på varje karaktär, vara tydlig och hitta rätta plaggen.
image

image

image

image

Kommentera