Draken glömde bort Ann-Sofie Back

fredag, 27 februari, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Idag har jag varit ledig. Och så här ser en ledig dag ut. Rätt så typisk faktiskt. Vaknar 07.30 och går ut med Kim (arbetsdagar hoppas det upp betydligt tidigare). Kommer hem och serveras kaffe av maken (varje dag). Ägnar 1.5 timme åt att mejla med några av de medverkande i ASYLUM, samt en stund åt att kolla att inkomna fakturor stämmer mot överenskommelser (typisk jobb). Tar sedan en runda på matmarknaden med maken. Vi köper fisk och frukt till idag och imorgon (typiskt vardagsärende). Slinker sedan in på Monprix och köper vin samt glömmer köpa toalettpapper (typiskt vardagsärende + glömska). Sedan hem till lunchen som maken svängt ihop under tiden jag varit glömsk på Monoprix: en mycket god kycklingsallad. Ägnar sedan goda stunder åt att mejla med min pressansvarige Pia Keller om ditt och datt (typiskt jobb). Mejlar också fram och tillbaka med en journalist från Helsinki Sanomat som vill intervjua mig om Asylum (typiskt jobb). Ägnar sedan lite tankar (mix av jobb och väldigt privat) åt det här med olika kulturer. Finland verkar ta det givet att man frågar curatorn om hens tankar bakom utställningen. Svenska SvD nämner inte ens vem som curerat Asylum. Tidningen där jag började skriva om mode, och så gjorde varje vecka under massor av år. Min egen plantskola. Ärligt talat bryr jag mig inte (ja, faktiskt ärligt talat), men jag tycker skillnaden är högst intressant. Att sedan SvD i sin lista över medverkande i Asylum glömt bort Ann-Sofie Back, kan väl knappast tillskrivas en kulturskillnad. Hoppas jag. Man har faktiskt i listan över medverkande även glömt stava till Aernout Mik och Hans Bellmer. Blir sedan intervjuad av presschefen Lotta Fristorp apropå min nya titel ”Modechef” (definitivt jobb). Promenerar sedan iväg till Marais och Biblioteque Forney där jag ser en makalöst bra utställning som heter Indigo (också jobb). Promenerar sedan hemåt. Slinker in på Monoprix och köper det glömda toalettpappret (absolut inte jobb). Väl hemma igen tar jag Kim på en sväng runt kvarteret. Sätter mig sedan vid datorn och arbetar på en Power Presentation om nästa utställning (eh, också jobb). Ja, en typiskt vanlig ledig dag. Helt enkelt.

 

 

 

   

Kommentera