Vernissage På Asylum

lördag, 21 februari, 2015 av Camilla Thulin

Så var det dags äntligen dags att besöka den andra granntanten Karinas nyfödda bebis, Asylums vernissage på Kulturhuset/Stadsteatern.. Jag och Johan blev beordrade att komma efter sju. Tur var väl det, för annars hade jag fått stå i kö en timme med en gipsad herre, försedd med kryckor. Jag förstår kön, alla var där för att se den fina utställningen och mingla runt bland nya och gamla bekanta. Många vackra plagg, installationer och informativa texter. Själv ska jag snart återvända till utställningen, för att studera den noggrannt. Igår blev det mest babbel med en mängd gamla kamrater jag ej sett på länge. Efteråt var vi medbjudna på buffé tillsammans med Karinas crew, designers och långivare. En myckt trevlig tillställning med panoramavy över fula Sergels Torg.

image

Sandra Backlunds extremt fina handstickade plagg. Jag var mentor åt hennes klass, sista halvåret på Beckmans. Redan då stickade hon de mest sanslösa plaggen. Den fina framgången är hon verkligen väl värd.

image

Min gamla gymnasiekamrat, roliga Johan Schalin, 55 år, kvällens Gubbfjårtis. Johan gick Beckmans efter mig. Numer är han framgångsrik designer hos Tiger, där han gör jeans och trikå, en riktigt härlig gubbe!

image

Pär Engsheden, ett annat Beckmans Original, en av landets skickligaste damtillskärare, med kungahus och afton, som specialitet. Han är även djupt engagerad i Beckmans, vilket känns tryggt, eftersom han är så skicklig och skön!

image

Två favoriter i livet, som tackolov trivs fint ihop.

image

Kommentera