Höstens Stora Musikaler

lördag, 21 februari, 2015 av Camilla Thulin

Under pågående förkylning måste dessvärre bizzen rulla. Önskar att jag kunde lägga locket på en vecka och låta snuvan puttra ut, men det funkar tyvärr inte. I veckan har det varit stor pressvisning av musikalen Jersey Boys på China Teatern, Brodwayshowen om Frankie Valli and The Four Seasons. Ett verk där alla vuxna individer bör känna igen mer eller mindre varenda låt. Låtarna kommer att framföras helt suveränt av Bruno, David, Peter och Robert tillsammans med Radesjös orkester och skön ensemble. Jag och mitt team har fått glädjen att göra kostymerna, det blir kul, för vi talar om tidigt 60-tal, Mad Men feeling helt enkelt. Den andra stora musikalen till höst är en annan Brodwaysuccé, Det Påstrukna Förklädet, som sätts upp på Göta Lejon. En helt galen musikal, vilken handlar om en beige man – spelas av Björn Kjellman – som är besatt av 20-tals musikaler á la Ziegfeld Follies. Bakom honom på scenen utspelas den mest knäppa underbara historia, våra stjärnor är Maria Lundqvist, Rennie Mirro, Pernilla Wahlgren, Hanna Lindblad, Ann-Louise Hansson, Ola Forssmed och Kim Sulocki. Även den har vi glädjen att få kostymera. Snart sätter jag igäng med strukturen på showerna, som sedan utmynnar i hur många plagg det ska vara och hur de ska se ut. Premiärerna ligger kant i kant till hösten, närmare bestämt i September. Det är ganska bra, för vi kan pararellarbeta med båda showerna, göra större och mer effektiva inköp. Mellan detta ska kollektion skapas och lite annag smått och gott. Ingen hos oss är sysslolös, tackolov. Två häftiga shower med toppartister, som garanterat kommer att bli lika bra, som jag tror. Har jobbat många gånger på sköna China Teatern och fina Göta Lejon och vi har alltid kunnat leverera toppresultat tillsammans!

image

image

image

image

Från affischplåtningen i januari.

image

image

Med en suverän affischmakerska som Fredrika, blev resultatet så här.

Kommentera