Haute couture i en låda

fredag, 13 februari, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Idag packas de första plaggen som skall ingå i ASYLUM upp ur sin låda. 4 ”looks” signerade sydkoreanen Juun.J. Det är kostymteknikern Tina Rydegård som har i uppgift att med ånga och kunskap se till att de kommer att sitta som de ska på sina dockor. Just arbetet med kläderna sker i annat rum än utställningsrummet i vilket ingen konst eller några plagg får plockas upp förren all färg torkat och allt byggdamm är bortstädat. Och den punkten når vi först sent måndag eftermiddag. Sedan blir det ett par bråda dygn för att få allt på plats till öppningen den 20/2. Redan den 19/2 kommer press på besök. Och då måste åtminstone någon del av utställningen se färdig ut. Och uppe på kostymavdelningen fortsätter förstås tillskäraren och skräddaren Micke Mård med att framställa sin tolkning av Schiaparellis skelettklänning från 1938. Under tiden ruvar en kamrat till klänningen, en äkta haute couture-klänning signerad Schiaparelli från 1937 i ett låst, larmat och välbevakat rum. Läs mer om utställningen här.

IMG_0898.JPG

IMG_0896.JPG

IMG_0900.JPG

IMG_0897.JPG

IMG_0902.JPG

Kommentera