Överlevnadsbad

tisdag, 10 februari, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Min morgonritual i Stockholm ser likadan ut: ut med Kim, hem till kaffet (som maken fixat om han är i Stockholm) och SvD, sedan ner i badkaret. Ju stressigare arbetsperiod, desto viktigare är badet. Det går liksom inte att stiga upp ur ett bad med nerver på helspänn och stress eller irritation i sinnet. Allt det där (som jag tack och lov inte lider av) inbillar jag mig löses upp i badvattnet och rinner ut i avloppet. Det är viktigt för mig att denna lilla stund i badkaret är så lyxig som det bara går. Är jag ensam hemma tar jag med mig kaffet till badkarskanten. Och så läser jag engelska VOGUE. Och har några väldoftande bubblor i badet. VOGUE kanske någon tror enbart är en modetidning. Fel! Utländska modetidningar innehåller både konst och politik, på ett sätt som svenska inte gör (det där kan man ju funder över, men det skall jag inte göra just nu). Imorse läste jag sålunda om David Miliband OCH Marlene Dumas (googla). En mycket bra cocktail. Och mina favoritbubblor kommer just nu från Lancôme. Mot jobbet!

IMG_0817-0.JPG

IMG_0819.JPG

Kommentera