Grottekvarnen

måndag, 19 januari, 2015 av Camilla Thulin

Nu börjar en lång säsong med mycket arbete. Många roliga uppdrag, fina kunder och en leverans av kollektionen vår 15 anländer snart, medan höst 15 är ute och säljs och imorgon startar vi upp med vår 16. Hårt arbete belönas med god mat. Har alltid haft toastskagen som favorit, igår bjöd jag en trevlig middagsgäst på min egna Skagenröra.
Den blev alldeles utmärkt. Kollade lite på nätet och rörde ihop en egen variant, de flesta recepten är ganska likvärdiga.
Jag skalade 1/2 kg frysta billiga räkor från Lidl, 1/2 dl laktosfri fet cremfresh, 75 cl Hellmans feta majonäs, en kruka finhackad dill, en kruka finhackad gräslök, en halv finhackad rödlök, en tsk dijonsenap. Blanda ihop allt förutom räkorna, spara lite grönt för dekoration. Hiva i räkorna sist. Låt röran stå kallt i några timmat. Jag knaperstekte skivor av surdegspainriche i smör. Lägg på röran på brödskivorna, strö över det gröna hacket och servera som en liten förrätt.

image

image

image

Kommentera