Hjortbolognese

fredag, 16 januari, 2015 av Camilla Thulin

Det fick bli lite fest hemma istället för på flotta Grand. Hittade hjortfärs på ICA, viltkött känns inte så jobbigt. Mellan tablettutfodringen gjorde jag en hjortbolognese. Den bestod av ett kilo hjortfärs, som fräses i – en hackad gul lök, 5 stora vitlöks klyftor, en hackad halv rödchili, smält i snäll olivolja – färsen ska ner i grytan, fördelas med lök/chili. Allt ska stekas ihop. Jag rev 4 tomater och hackade 4 tomater smått, ner i grytan. Salta och ha i en massa torkad rosmarin efter smak. Låt puttra ihop. Spetsa sedan med 2 dl rödvin, i mitt fall det goda sydafrikanska Inception, med en viss vaniljsmak – dricker ju inte rödvin, men detta vin är onekligen gott, så jag var tvungen att slurka i mig ett litet glas – det var länge sedan jag drack rött. Låt vinet koka in i bolognesen i en timme på svag värme med lock. Smaka av med salt och några varv med svartpepparkvarnen, kanske en liten nypa råsocker vid behov. Hacka persilja och servera med någon pasta du gillar.

image

image

image

image

image

Kommentera