Vintagefynd

tisdag, 13 januari, 2015 av Camilla Thulin

Tack alla Granntanter, för en väldigt trevlig givande secondhandpromenad och rolig middag. Ett fantastiskt tillfälle att nätverka och få nya kontakter med sköna Granntanter både här och där. Ville bara visa mina fynd från igår. En underbar semiantik Mandarinjacka från Kina. Jag ska bära den över en svartklänning, har ett par lila skor som skulle vara fina till. Detta är ett äkta vintageplagg, c:a 70 år gammalt. Ett par fina örhängen från Hüseyin Sağtan, Istanbul fick också följa med hem och träffa sina syskon. Dessa fynd köpte jag hos Petronella. Man kallar kallar både det ena och andra för vintage, vilket är helt fel. Vintage betyder fin årgång. Med andra ord över 40 år gammalt ska det vara, handsytt, från välrenomerad ateljé eller ett välkänt märke, folklore av antik karaktär. Allt annat, som enkla bomullsklänningar från 50-talet är secondhand och det är inget fel på det, jag klär mig ständigt i secondhand av den lyxigare varianten. Samma priser, som på H&M, fast original design i ett exklusivt material och superfin sömnad.

image

image

image

image

Kommentera