Tantfynd och Kung Carls Bakficka

tisdag, 13 januari, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Att snön igår byttes ut mot regn och slask bekom ingen av Tantsalongens gäster. På gott humör lyckades vi snitsla oss fram på Östermalm till Camillas tre 2nd hand favoriter utan att drutta på ändan. Utrustade med måttband fick alla lära sig hur man bäst går till väga när kläder skall inhandlas. Ta dina egna mått, mät sedan plaggen. Räcker plaggcentrimetrarna inte till är det ingen idé att prova. Alla köpte faktiskt något, somliga mer än andra. Och alla gjorde fynd måste jag säga, även jag. Men mina fynd tror jag att jag visar upp först i morgon….så länge säger jag bara Marni och MiuMiu…

Vi höll humöret uppe med hjälp av bubbel. Och som present fick alla inte bara varsitt måttband, utan också en handkräm från Weleda. Det gäller att hålla fnasigheterna borta så här års.

Kvällen avslutades sedan på väldigt charmiga Kung Carls Bakficka & Tre Rum och Kök. Kung Carl är ett gammalt familjeägt hotell vid Stureplan som rymmer både Salong, Bibliotek, Orangeri och Kök med skafferi. Här äter man franskinspirerat. Vår middag var förankrad i havets läckerheter. Kvällen inleddes med bubbel i Salongen, sedan serverades vi en 3-rätters middag i Biblioteket. Musse fick egen vattenskål och present i form av fint inslagna hundsnacks. Väldigt omtänksamt. Till förrätt fick vi bland annat lax och gubbröra samt små kanapéer – allt i lagom storlek. Huvudrättens lätt av fänkål anisdoftande fiskgryta var vansinnigt god och hade sällskap av vitlöksbröd och rouille. Finalen var en liten men ack så smakrik chokladkaka serverad tillsammans med en krämig vaniljglass. Efter middagen var det dags att skiljas åt.

Nästa arrangemang blir vår resa till Turkiet i vår. Vi håller just nu på med detaljerna, så fort vi har klart för oss hur vi skall resa, sova och ta oss hit och dit kommer vi att lägga upp info här på sajten.

Vill du veta mer om Kung Carls Bakficka kan du läsa här.

IMG_0408.JPG

IMG_0409.JPG

IMG_0412.JPG

IMG_0418.JPG

IMG_0431.JPG

IMG_0438.JPG

IMG_0432.JPG

IMG_0405.JPG

Kommentera