I Färdtjänst och Hjälpmedelsträsket

tisdag, 13 januari, 2015 av Camilla Thulin

Dagen har varit så intressant. Efter att ha lämnat förnämliga SÖS tillsammans med Samtrans sköna chaufför Bosse – en riktig topp typ, börjar det kuka ur. På Sodexo i Hallonbergen blev det lite snurrigt, men damerna där löste det fint. Allt handlar om makt bland småpåvar, vem som har mandat att ge tillstånd till färdtjänst eller inte. Är de sjuka, på toa eller fikar funkar inget, eftersom ingen annan hårt jobbande kollega har mandat att säga ja. Vi mest skrattade, dock har jag inte tid att sitta och vänta på en fikatant i 2h, det kostar mig 5000 kr eftersom jag ej är på ateljén och gör mitt jobb. Som anhörig både vill jag och måste hjälpa till. Som tur är, är Johan en herre med temprament, han blir galen när det inget funkar. Han jobbar dessutom för stat och kommun och levererar sitt arbete i tid och ser till att stat och kommun tjänar pengar på hans arbete. Tänk att vara en gammal människa, utan stöd och lite småvirrig, hamna i någon form av eftervård, då måste man vara frisk för att kunna ställa krav. Man måste vara obekväm och otrevlig, för att få hjälp då man hamnar utanför sjukhuset. Du måste vara superhaj med en modern mobil och fatta nätet, gå bakvägar och vara luriga. Vi är ju bra på sådant, så det löser sig snabbt, för vi är obekväma och folk vill ha bort oss så fort som möjligt. Situationen blir en winwin, vi kommer hem snabbt, kostar mindre och de blir av med oss. Jag bara funderar på hur mycket denna arbetsskada kostat samhället och kostar oss. Några dyra besök på Acibadem, besöket på akuten SÖS och nästa dags helbesök med alla prover och kontroller. Och måndagens stora operation, efterbehandling och övernattning. Idag alla taxi, färdtjänsttransporter och Sofiahemmet, säkerligen runt 400.000 sek. Allt detta p.g.a. en klantig koreograf och usel regiss, med noll koll. De borde få betala av dessa kostnader. De har glömt att de laborerar med statens pengar – Dramaten och sjukvården – kommunen och våra inkomster, vilka går mest i skatt för att betala denna typ av klanteri. Själv har jag varit från jobbet i 6h idag, regiassen från Dramaten borde varit på plats och hjälpt till eller varför inte ensembelchefen – som borde titta till sin ensemble. Denna dag har kostat mitt företag 15.000 ink. moms, vem ska betala det??? Allt hade varit annorlunda om det vore en alpinolycka, klätterolycka, något man orsakar sig själv, för att man har den typen av privat hobby, då får man skylla sig själv! Men är man på jobbet med okunniga människor, som leder rörelser och ej kan människokroppen kan man råka riktigt illa ut. Vi är så förbannade, eftersom vi är försiktiga på fritiden, så att inget händer med våra små ynkliga kroppar, även om de är ganska vältränade, Johan springer 5 km om dagen och jag promenerar 10 – 17.000 steg. Suck…..

image

I Hallonbergen med flott rullstol.

image

På Sofiahemmet, för några intressanta hjälpmedel.

image

image

image

image

Kommentera