Dagens Tantsalong

måndag, 12 januari, 2015 av Camilla Thulin

Idag var det dags för vår första Tantsalong. Temat var secondhandshopping. Dagens tur gick därför till mina tre favoriter, kommissionsbutikerna Petronella på Lützengatan, Birgittas på Sibyllegatan och M-L Secondhand på Kommendörsgatan. Vi hade en otroligt trevlig dag med våra granntanter, några bekanta ansikten och några nya, alla lika trevliga, snygga och tokiga. Under dagen serverades det piccoloflaskor Cava från Freixenet, små hanterbara ljuva droppar, som både smakar och slinker ner. Det fyndades allt fråk, ridkavajer från Ralf Lauren, halsband från Marni, boots från Prada, vintage Valentinoblusar, rockar från Armani Collezione, Chloékoftor, Adolfoklänning, Thalia aftonkjol, antik kinesjacka, skärp från Miu Miu, Prada skjortblus och en massa mer, otroligt välbehållna snygga begagnade lyxmärkesplagg. Alla fick en lektion i vikten att ta sina mått och mäta plagg, för att i förlägningen slippa prova plagg med fel storlek, ofta för små. När man väl lärt sig det tricket, blir allt mycket lättare. Karina talade lite modehistoria om Ralph och Muccia Prada, två intressanta personer med varsin extrem begåvning. Innan middagen hastade jag iväg till SÖS för att titta till den nyopererade Johan.

image

image

Ylva och Britt-Marie på Petronella. Britt-Marie äger butiken och har varit där sedan -73, hon är verkligen en pionjär i branschen.

image

image

Många fina väskor hos Birgitta.

image

Kommentera